Meteen naar de inhoud

Links

KlasCement – www.klascement.beKlasCement

KlasCement is een educatieve portaalsite voor en door leerkrachten.
Op KlasCement wisselen leerkrachten en leraars in spé alle mogelijke leermiddelen met elkaar uit. De kwaliteit van het materiaal wordt gegarandeerd door een team van moderators die elk document moeten goedkeuren vooraleer het op de site verschijnt.


Wablieft – www.wablieft.beWablieft

WABLIEFT brengt kort en duidelijk nieuws op een klare, heldere manier in een eenvoudige taal. WAI-NOT publiceert wekelijks een artikel uit WABLIEFT.


Centrum voor Computerlinguïstiek – www.arts.kuleuven.be/ling/ccl

Text2Picto en Picto2Text zijn de handige vertaalmodules die in WAI-NOT worden gebruikt. Hierdoor kunnen niet-lezers met lezers communiceren en vice versa. Deze modules werden ontwikkeld door het Centrum voor Computerlinguïstiek van KU Leuven.


Sclera vzw – sclera.beSclera

Pictogrammen, visualisaties & vorming. Sclera vzw biedt ondersteuning in het werken met visualisaties. Dit doen ze door pictogrammen te ontwerpen en deze gratis te verdelen via hun website.


Beta vzw – www.betasymbols.comBeta symbols

De vzw BETA ontwikkelde een visueel, communicatief en ondersteunend prentensysteem : BeTa (Beeldtaal). Het Beta- systeem streeft ernaar om begrippen via meer realistische tekeningen weer te geven, zodat ze ook voor minder begaafde kinderen en volwassenen hanteerbaar zijn. Vzw Beta stelt haar prenten en pictogrammenbibliotheek ter beschikking van WAI-NOT.


Thomas More – www.thomasmore.beThomas More

Thomas More (voorheen: KHK) en de WAI-NOT engageren zich formeel om zich blijvend en gemeenschappelijk in te zetten bij de verdere uitbouw van WAI-NOT. Beide partners zijn erg geëngageerd in de problematiek van ICT voor personen met een verstandelijke beperking in het algemeen en WAI-NOT in het bijzonder. Deze samenwerking versterkt dan ook verder de continuïteit en kwaliteit van het WAI-NOT project.


Bednet – www.bednet.beBednet

Bednet verbindt langdurig en chronisch zieke kinderen tussen 6 en 18 jaar in Vlaanderen via internet aan hun eigen klas. Zo kunnen ze tijdens hun afwezigheid zoveel mogelijk de lessen volgen en blijven ze in contact met hun leerkrachten en klasgenoten.


Child focus – www.clicksafe.beChild Focus - Clicksafe

Hier vindt u alle informatie over een veilig en verantwoord internetgebruik voor kinderen en jongeren.